Keleti terápiák

A keleti gyógyászat azt vallja, hogy az emberi testet egy egésznek teremtették. Testünket energiavonalak, ún. meridiánok hálózzák be. A keleti terápiák az energiaáramlás egyensúlyának helyreállítására koncentrálnak.

 

Keleti masszírozási mód, amely során az ujjakkal a test meghatározott pontjaira nyomást gyakorolnak, hogy a fájdalmat, feszültséget, fáradtságot csökkentsék. 361 olyan nyomáspont fekszik a meridiánvonalak mentén, ahol az idegek fájdalmat vagy kellemetlen érzést okozhatnak. Helyes alkalmazással sokféle betegséget, fájdalmat lehet ez által csökkenteni, ám elsősorban a test egészségének, vitalitásának és ellenálló képességének visszaállítása a cél.

A módszer alapjául a hangok hatásával kapcsolatos olyan ősrégi felismerések szolgálnak, amelyeket már 5000 évvel ezelőtt alkalmaztak Indiában, hogy helyreállítsák a szellem, a test és a lélek harmóniáját. A kezelések különböző méretű tibeti tálakkal illetve hangágyon történnek. Mindkét lehetőség hozzásegíti a test energiamezejében keletkezett zavarok helyreállítását, támogatja az immunrendszer felerősödését. Ajánljuk gyermekeknek, ha tanulással vagy viselkedéssel összefüggő gondjaik vannak, illetve felnőtteknek, ha szeretnének felszabadulni, szervezetük öngyógyító képességét felerősíteni.

A nálunk alkalmazott felhang gazdag hangszereinek egyvelegével kínálunk Önnek egy varázslatos fél órát. A hangágy és a tibeti zenélő tálak rezgései új rendet teremtenek szervezetében a gyengéd sejtmasszázzsal- miközben a szférikus hangok segítik az elengedést, ellazulást, a teljes lelki béke megélését.

Pránanadi masszázs nagyszerű adomány a közérzetünk javítására, a stressz hatására felhalmozódott vagy étkezéssel bevitt káros anyagok eltávolítására, a méreganyagok és káros energiák szervezetünkből történő kiürítésére.
Egy komplex kezelés mely méregtelenít, frissít, zsírtalanít, és energetikailag feltölt. Beindítja a nyirokkeringést és normalizálja a vérkeringést. Rendszeres masszázs mellett izmaink megőrzik optimális rugalmasságukat, kondíciójukat, csontozatunk erős, ellenálló marad.

A Reiki szó jelentése:
Egyetemes életenergia. Számunkra ez Isteni energiát jelent. Ez az energia intelligens, a beteg helyre jut, így a gyógyítónak nem kell attól tartania, hogy bármit is rosszul csinálhat.
A Reiki minden embernél másképpen hat, úgy és ott fejti ki igazán hatását, ahol és ahogyan az adott személynek a legnagyobb szüksége van rá. A Reiki egyensúlyt teremt, segít felfedezni és megérteni a betegségeink okait. Támogat minden gyógyulási folyamatot, enyhíti a fájdalmakat, megkönnyíti a stressz és a nehéz szituációk elviselését. Helyreállítja a test és lélek egyensúlyát, megfékezi a negatív érzelmeket és gondolkodást, segít a harag és a félelem leküzdésében. Serkenti a kreativitást és a teljesítőképességet. Segíti és harmonizálja a személyiség fejlődését és hozzájárul emberi kapcsolataink harmonikusabbá tételéhez.

Gyorsan enyhíti a fájdalmakat, beindítja a test öngyógyító mechanizmusát.

A csakra szanszkrit eredetű szó, kereket jelent.
Auránk hét fő örvénylő körből álló energiarendszerrel van összefüggésben, melyek biztosítják szervezetünk energiaáramlását. Csakráink a gerincoszlop mentén, egymás fölött helyezkednek el, a szivárvány színeit követve. Különböző testtájakhoz és belső elválasztású mirigyekhez kapcsolódnak, ezért harmonikus működésük hozzájárul, hogy egészséges és teljes életet élhessünk.

A kristályok növelik energiánkat, képesek megszüntetni az egyensúlytalanságot.
A csakrákra téve a köveket, azt a parancsot adjuk, hogy gyűjtsenek magukba és oszlassanak el minden negatív, gátló, zavaró rezgést és töltsék fel az adott csakrát. Ilyenkor mintegy maguktól dolgoznak, és minimális az energiaátadás a gyógyító és a beteg között.

 Évezredes múltú, tudatosan kifejlesztett mozgássorozatokból álló békés, taoista kung-fu. Egyesíti a gimnasztika,a gyógyítás és a meditáció elemeit. Energiát termel, erôsíti az immunrendszert, hozzájárul egészségünk megôrzéséhez.

Több ezer éves múltra tekint vissza, a legrégebbi módszer a test és lélek tudatos fejlesztésére. Jelentôsége saját elôrehaladásunkban, fejlôdésünkben rejlik. A jóga lényege, értelme és célja ugyanaz: a kiegyensúlyozottság és a nyugalom elérése.

 Kellemes ellazulást biztosító, feltöltô hatású, energiaközvetítô meditáció.

Érintés nélküli energiakezelés hegyikristály segítségével, a Harmadik szem csakrán. Segít a különbözô fejfájások kezelésében, javítja a koncentrációs képességet, aktiválja a memóriát.